BATMAN / HASANKEYF - Yakaköy İlkokulu

YAKAKÖY İLKOKULU

Okulumuz, köyün girişinde bulunmaktadır. Kullanmış olduğumuz bina, okulun yapılmış olan ikinci binasıdır. İlk bina 1973 yılında yapılmış olup 1974 yılında eğitim-öğretime açılmıştır. İlk açıldığında yaklaşık olarak 60 öğrenci eğitim öğretime başlamıştır.Bugün kullanmakta olduğumuz bina ise 1994-1995 yılları arasında yapılmıştır. Tamamlanan  bu bina, 3 öğretmen ve 80 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. ancak köy nüfusunun zamanla azalması nedeniyle öğrenci sayısında düşüş yaşanmıştır. Okulumuzda aynı zamanda en fazla 4 öğretmen görev yapmıştır. 2005 yılını kapsayan bu dönem, okulumuzda ilk defa anasınıfının açıldığı dönemdir. 2019 yılında ise anasınıfı, öğrenci yetersizliğinden kapanmıştır. Açılmasından kapanmasına kadar geçen sürede, 5 anasınıfı öğretmeni görev yapmıştır.

2018'de 3 öğretmen olan okulumuz, 2019'da iki öğretmene, 2019'da anasınıfının kapanmasıyla tek öğretmene düşmüştür. 2020-2021 eğitim öğretim yılında da tek öğretmen olarak devam etmektedir. Anasınıfı kapanmadan önce yaklaşık olarak 21 öğrenci öğretim görmüştür. 2019-2020 eğitim öğretim yılında 18 öğrenci olup 2020-2021 eğitim öğretim yılında 12 öğrenci ile eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.

Okul bahçesinde iki lojman, bir etüt merkezi ve park bulunmaktadır. Etüt merkezi şu anda faaliyet göstermemektedir. Bu bina daha öncesinde ise lojman olarak kullanılmıştır. Daha önce sadece parke taşı döşeli olan alan okulun arazisi iken sonradan okula bağış yapılmış olup şimdi kullanılan okul binasının yeri de okula dâhil edilmiştir.

Bugün kullandığımız bina, 5 defa onarım görmüştür. Son onarım 08.11.2020 tarihinde yapılmıştır. Dış cephe ve iç duvarlar boyanmıştır. Ayrıca boyası dökülen tavanlar da onarılmıştır.

2010 yılında, bugün öğretmenlerin kullanmakta olduğu lojmanların yapımına başlanmıştır. Lojmanlarımız 2+1'dir. Okulumuz ve lojmanlarımız soba ile ısınmaktadır.

Okulumuzda 4 adet derslik bulunmaktadır. Öğrenci sayısının azlığı nedeniyle tek derslik aktif kullanılmaktadır. Birleştirilmiş sınıfımızın faaliyet gösterdiği derslik dışındakiler; oyun odası, sinema odası ve kütüphane olarak kullanılmaktadır.

Yayın: 01.12.2020 - Güncelleme: 21.12.2020 19:51 - Görüntülenme: 285